latinica  ћирилица
18/05/2024 |  20:56 ⇒ 20:57 | Аутор: СРНА

Тешко повријеђена жена у Бјеловару ван животне опасности

Жена која је данас примљена у болницу у Бјеловару са више убодних рана, оперисана је и налази се ван животне опасности, потврђено је из бјеловарске болнице.
Полиција Хрватске - Фото: РТРС
Полиција ХрватскеФото: РТРС

Она је смјештена на одјељење опште и васкуларне хирургије.

Из полиције су раније саопштили да су данас на подручју Бјеловара у једној породичној кући пронађене двије мртве особе, док је једна теже повријеђена жена превезена у болницу.

Хрватски медији наводе, да је према незваничним информацијама, мушкарац убио пуницу, ножем у врат ранио супругу, а потом се убио пред очима полицајаца који су стигли на мјесто злочина.

Из Правобранилаштва наводе да је од почетка године у Хрватској убијено пет жена, а у истом периоду прошле године једна, те изражавају озбиљну забринутост због ескалације убистава жена и чињенице да већину насиља над њима континуирано чине њихови најближи, супрузи, партнери, бивши партнери или други чланови породице.

- Најчешћи су окидачи - љубомора, алкохолисано стање, чињеница да партнерка оставља партнера или оставља заједницу, посједовање оружја легалног или илегалног, разне зависности о опојним дрогама или алкохолу - рекла је правобранилац за равноправност полова Вишња Љубичић.

Очекује се да ће се увиђај наставити до касних вечерњих часова.

Према ријечима комшија, ријеч је о мирној и вриједној породици у којој нису чули да је било свађа.

- Живјели су нормално, рањена Рената била је запослена на Трговачком суду, а Смиљан је радио као обезбјеђење, раније је био ватрогасац - испричао је један од комшија.

Према незваничним информацијама, пар је био пред бракоразводном парницом, а починилац је назвао полицију након што је починио злочин. Позив полицији упућен је из породичне куће у којој се догодио злочин.