latinica  ћирилица
19/05/2024 |  15:17 ⇒ 18:12 | Аутор: СРНА

Вулин: Избори - право да се не одустане од Српске, Косова и Метохије и пријатеља

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин рекао је данас су предстојећи локални избори - избори за право да се не одустане од Републике Српске, Косова и Метохије и традиционалних пријатеља.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Вулин, који је и лидер Покрета социјалиста, истакао да ово нису избори за комунална уређења, да то није борба за уређење улица и мостова.

- Ово су избори које Србија мора да добије. Ово су избори за право да не одустанемо од Републике Српске, ово су избори за наше право и одлуку да никада не признамо лажну државу Косово, ово су избори за наше право да останемо војно неутрални. Ово су избори за нашу чврсту одлуку и право да не уведемо санкције Русији, да останемо слободни - истакао је Вулин, који је и сенатор Српске.

Вулин је рекао у Новом Саду да овај град припада свима и сваком Србину одакле год да је дошао и да њиме неће владати они који цијепају српске заставе.

- Одакле год да смо дошли, Нови Сад је наш град, одакле год да смо дошли и ко год да смо, нема усташа међу нама, па неће нам усташе ни владати. Неће нам владати ни онај што га зову лопов, нити они што цијепају српске заставе, неће - рекао је Вулин на предизборном скупу коалиције.

Вулин је навео да предсједник Србије Александар Вучић пред пут у Њујорк има апсолутну подршку српског народа који му даје снагу да не одустане од борбе за самосталну и слободну Србију.

Вулин је истакао да Вучић иде у тамо где га чекају моћни непријатељи и да га прате са пуно поноса.

Он је на скупу коалиције у Новом Саду "Александар Вучић-Србија сутра" рекао Вучићу да кад му буде најтеже и када му буду пријетили и говорили кроз зубе да се мало умири испуни мисли звуцима побједе и да буде увјерен у побједу као што њему вјерују.