latinica  ћирилица
19/05/2024 |  15:38 ⇒ 15:38 | Аутор: СРНА

Мазалица: Шмит показао ограничен ум

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је да је Кристијан Шмит изјавом да "кориштење батине даје резултат" показао нељудскост и ограничен ум.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Човјек који треба, под условом да је легалан, да надгледа спровођење мира, користи се кафанским метафорама и отворено говори да са предсједником ентитета који је страна потписница Дејтонског споразума, користи "батину"- истакао је Мазалица.

Коментаришући Шмитову изјаву да му његов положај "даје много батина, а мало мркви", Мазалица је рекао Срни да је бивши њемачки министар пољопривреде још једном показао да је и даље требало да се бави дрвећем и мрквама.

Он је додао да и даље остаје нејасно како је такав приступ дао резултате.

- Као прво, Шмит више не спомиње закон о државној имовини, а и сам је признао да је одустао од њега. Како је онда "батина" дала резултат, јер управо се предсједник Републике Српске Милорад Додик највише противио доношењу тог закона? - упитао је Мазалица.

Нејасно је, каже, како је притисак извршен на Додика дао резултате, у смислу да је предсједник Српске одустао од својих политика?

- И даље имамо само заоштравање ситуације и све се више удаљавамо од почетка преговора са ЕУ, али и усвајања Плана раста и неопходних реформи - рекао је Мазалица.

Прије би се рекло, оцијенио је Мазалица, да је Шмит слон у стакларској радњи, чији сваки потез наноси несагледиву штету и враћа БиХ 10 година уназад.