latinica  ћирилица
19/05/2024 |  15:56 ⇒ 16:17 | Аутор: СРНА

Падобранци из Приједора трећи на "Балканском скоку пријатељства" у Београду

Такмичари Аеро клуба "Приједор" заузели су треће мјесто на падобранској манифестацији "Балкански скок пријатељства" у Београду, а у екипној конкуренцији побједу су однијеле "Небеске видре" из 63. батаљона Специјалне бригаде Војске Србије.
Београд, такмичари Аеро клуба "Приједор" - Фото: СРНА
Београд, такмичари Аеро клуба "Приједор"Фото: СРНА

На тродневном такмичењу на спортском аеродрому Лисичији јарак наступило је око 100 падобранаца из 12 земаља.

Члан приједорског тима Ина Гител освојила је треће мјесто и бронзану медаљу у појединачној конкуренцији, док је "Скај дајв" из Бањалуке заузео пето мјесто у екипној конкуренцији.

Предсједник Управног одбора Аеро клуба "Приједор" и један од пет такмичара овог тима Синиша Вујаковић рекао је да је задовољан пласманом јер је екипа у Београд дошла без икаквих такмичарских амбиција.

Он је објаснио да су на то утицали недостатак тренинга и чињеница да је екипа стигла у некомплетном саставу.

- Ипак, треће мјесто у екипној конкуренцији са малим заостацима у односу на прва два тима, као и треће мјесто наше Ине Гител у појединачној конкуренцији, довољно говори о потенцијалу ове екипе. Сигуран сам да ћемо показати право лице на предстојећим такмичењима - поручио је Вујаковић.

Осим њега и Гителове, Аеро клуб "Приједор" на такмичењу су представљали Бобан Иветић, Драшко Лајић и Јово Рикић.

Учешће падобранаца из Српске на "Балканском скоку пријатељства" подржало је Представништво Републике Српске у Србији.

Манифестацију су организовали Падобрански клуб ветерана 63. Падобранске бригаде "Архистратиг" и Ваздухопловни савез Србије уз подршку Министарства одбране и Војске Србије, Министарства омладине и спорта, Министарства унутрашњих послова и падобранског клуба "Феникс" из Београда.