latinica  ћирилица
19/05/2024 |  16:59 ⇒ 17:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Хеликоптер са иранским предсједником Раисијем имао инцидент при слетању (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Ирана Ахмад Вахиди потвдио је да је данас хеликоптер са иранским предсједником Ебрахимом Раисијем имао инцидент при слетању у источном Азербејџану.
Ебрахим Раиси (Фото: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH) -
Ебрахим Раиси (Фото: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Он је навео да су се данас након отварања бране Киз Каласи којем је присуствовао и предсједник Азербејџана Илхам Алијев, Раиси и пратња враћали са неколико хеликоптера, од којих је један имао "принудно слетање" због лошег времена, пренела је агенција Тасним.

Вахиди је додао да су спасилачке екипе послате у то подручје, али да ће због магле и непроходности терена можда бити потребно вријеме да се стигне до хеликоптера.

- Комуницирали смо са сапутницима предсједника, али је због подручја, комуникација отежана и чекамо да спасилачке екипе стигну до мјеста несреће и слетања хеликоптера, и дају нам информацију - рекао је Вахиди.

Иранска агенција ИРНА пренеле је раније, позивајући се на извештаје појединих медија, да је хеликоптер са Раисијем наводно имао "инцидент при слетању".

Раиси је путовао у иранску провинцију Источни Азербејџан.

У Раисијевом конвоју била су три хеликоптера, од којих су два са министрима и званичницима безбједно стигла на одредиште, преноси агенција Тасним.

Наводи се да су неки од предсједникових сапутника у хеликоптеру успјели да контактирају контролни центар, и да је тиме порасла нада да ће се овај инцидент завршити без жртава.

Спасилачке снаге Црвеног полумјесеца и додатне војне и полицијске снаге започеле су масовну операцију на проналажењу хеликоптера након првих извјештаја о могућој несрећи, наводи Тасним.

На терен је упућено 16 спасилачких екипа, али због непроходности терена и неповољних временских услова, посебно јаке магле, акција трагања и спасавања ће потрајати, пише ИРНА.

Међу путницима хеликоптера, осим Раисија, били су и министар спољних послова Хосеин Амирабдолахијан, гувернер Источног Азербејџана Малик Рахмати и још неколико других, наводи ИРНА.

У међувремену, агенција Фарс је након извјештаја о инциденту са хеликоптером Раисија, позвала Иранце "да се моле" за предсједника, пренио је Ројтерс.