latinica  ћирилица
19/05/2024 |  17:41 ⇒ 20/05/2024 | 07:19 | Аутор: РТРС

Вучић у Њујорку: Спремили су нам перфидан трик; Конаковић потврдио да је циљ резолуције укидање Српске (ВИДЕО)

Предсједник Србије Алесандар Вучић сутра путује у Њујорк гдје ће имати састанке до четвртка, 23. маја, када је заказана сједница Генералне скупштине УН о Резолуцији о Сребреници.
Генерална скупштина УН (Фото: EPA/SARAH YENESEL) -
Генерална скупштина УН (Фото: EPA/SARAH YENESEL)

Знам колика је сила која нам пријети, али супротставићемо се јаче него што су очекивали, рекао је Вучић.

Сматра да су циљеви предлагача и коспонзора јасни, а то је укидање Републике Српске и етикетирање цјелокупног српског народа.

Из Српске и Србије јасна порука-Срби су поносан и слободарски народ који неће носити етикету геноцидности.

У Њујорку су нам спремили перфидан трик али члановима српске делегације рекао сам да ко неће да се бори - боље да не иде, ријечи су предсједника Александра Вучића који сутра у раним јутрњим часовима путује за Њујорк. Прије тога састаће се са представницима Срба из региона и са патријархом Порфиријем у Храму Светог Саве, гдје ће бити служена литургија.

Вучић каже да није тешко предвидјети намјере и циљеве спонзора и коспонзора такозване резолуције. Истиче да се под плаштом два, у потпуности бесмислена амандмана и једним ЗА, на ту страну сврстала се и Црна Гора. Један од предложених амандмана садржи изјаву да народи не могу сносити колективну одговорност, већ да је она искључиво индивидуална, што је резултирало бројним питањима, на која још нема одговора, каже Александар Вучић.

- Ако је тако, шта ће вам резолуција? Сви су већ сносили индивидуалну кривичну одговорност. Зашто то радите и због чега? Онда вам је јасно о каквом је трику ријеч. Неко је то радио јер је хтио сопствену савјест да опере што ће да гласају за. Могу само да кажем да је ријеч о једној прљавој игри којом покушавају Србији да запуше уста - истакао је Вучић.

А то неће моћи каже Вучић. Додаје да се многима под маском борбе за правду, крије дугогодипњи циљ, а то је укидање Републике Српске и обрачун са цјелокупним српским народом.Међу њима је каже,и Дино Конаковић. Вучић је подсјетио и на јавно признање америчког правника Френсиса Бојла, којим су објелодањене све упорно порицане намјере.

- Професор Бојл није неко наиван и није неко безвезе. То је човјек који се бавио још од Дејтонског споразума одређеним стварим и врло уско и блиско сарађивао са американцима, увијек на рушењу ингеренција Републике Српске са коначним циљем укидања Српске о чему и сам говори за сарајевске медије. Господин Конаковић је потврдио сваку моју ријеч, све што сам рекао, све то је потврдио да ће и да раде - навео је Вучић.

Да је у потпуности разоткривена бошњачка политика, краткорочно потпомогнута западним савезницима, сагласан је Радован Ковачевић. Истиче да они желе државу у којој се чује једино њихов глас и воља, због чега спремно газе Дејтонски споразум и загарантована права народа.

- Наша загарантована права су, између осталог, да се одлуке БиХ на спољнополитичком плану не могу доносити без сагласности Републике Српске и српског конститутивног народа у БиХ. Ове силне подвале и преваре Бећиревића, Конаковића, Лагумџије и осталих, само су то и на крају ће бити испостављене као рачун првенствено БиХ - истакао је Ковачевић.

Са тим су сагласни и министри у Влади Србије. Ријеч је о дјелу колективног лицемјерства, чији је циљ да остави далекосежне политичке посљедице по цјелокупни српски народ.

- Они који су предложили резолуцију, сви до једнога су починитељи највећих геноцида у историји човјечанства. Од Њемачке, Турске па даље. Па зар ће Њемачка да нама дијели лекције о геноциду? Колико је милиона људи убијено од њихове руке у Другом и Првом свјетском рату? - навео је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

- Република Српска није геноцидна творевина, она је реакција на геноцид, одговор на све притиске и покушаје да се српски народ који је овде вијековима живио исели са својих огњишта - додала је министарка породице и демографије Србије Милица Ђурђевић Стаменковски.

Званичници Републике Српске и Србије сагласни Српска је израз и воља народа, загарантована словом Дејтона, због чега ће из овога изаћи само јача и отпорнија Србија и Српска у четвртак, 23. маја знаћи ко су им пријатељи у свијету, а ко партнери.