latinica  ћирилица
19/05/2024 |  17:55 ⇒ 18:55 | Аутор: sputniknews.com

Хеликоптер са иранским предсједником имао инцидент при слетању - 40 тимова трага за летјелицом (ФОТО/ВИДЕО)

Хеликоптер, у којем се налазио предсједник Ирана Ибрахим Раиси, имао је отежано слетање на сјеверозападу Ирана. Међу путницима су се налазили и министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан и гувернер Источног Азербејџана Малик Рахмати.
Раиси и делегација (Фото: ЕPA/RANIAN PRESIDENTIAL OFFICE / HANDOUT) -
Раиси и делегација (Фото: ЕPA/RANIAN PRESIDENTIAL OFFICE / HANDOUT)

Према првим информацијама, хеликоптер је имао тешко слетање у граду Џулфа у иранској провинцији Источни Азербејџан. Спасилачки тимови стигли су у подручје несреће, преноси агенција ИРНА.

Најмање 40 тимова за брзо реаговање трага за хеликоптером. Делегација иранске Владе на челу са потпредсједником упутила се на мјесто инцидента, саопштио је портпарол иранске Владе.

Један од спасилачких тимова стигао је у подручје гдје се догодио инцидент са хеликоптером, јављају локални медији, позивајући се на ирански Црвени полумјесец. Потрагу отежава густа магла.

Последњу фотографију Раисијевог хеликоптера пре пада објавила је агенција ИРНА.

Тачна локација је утврђена, али је због густе магле немогућа је потрага из ваздуха. Потрагу врше пешачки тимови, саопштио је Црвени полумјесец.

Огласио се министар унутрашњих послова

Министар унутрашњих послова Ирана Ахмад Вахиди потврдио је да се догодио инцидент са хеликоптером у којем се налазио предсједник земље.

- Предсједник и његова пратња враћали су се са неколико хеликоптера. Један од хеликоптера је имао отежано слетање због временских услова - рекао је Вахиди за државну телевизију.