latinica  ћирилица
19/05/2024 |  18:26 ⇒ 18:31 | Аутор: СРНА

Одржана међународна изложба паса свих раса

У Зворнику је данас одржана Међународна изложба паса свих раса на којој је представљено 235 паса узгајивача из Русије, Финске, Србије, Хрватске, Републике Српске и ФБиХ.
Међународна изложба паса у Зворнику - Фото: СРНА
Међународна изложба паса у ЗворникуФото: СРНА

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је отварајући изложбу да ова прелијепа манифестација привлачи велики број љубитеља паса, али и узгајивача из неколико земаља.

Он је додао да се изложба паса одржава у оквиру обиљежавања 21. маја - Дана града Зворника и поручио да ће Град наставити да подржава ову манифестацију, те захвалио Регионалном кинолошком друштву "Канис" из Зворника за њену организацију.

Предсједник Регионалног кинолошког удружења "Канис" Владимир Стевановић изразио је задовољство одзивом излагача, као и наду да су излагачи задовољни организацијом и амбијентом.

Стевановић је подсјетио да је ово међународна изложба ЦАЦИБ и специјалка друге групе.

Делегат такмичења и међународни кинолошки судија Ведран Божичковић похвалио је организацију такмичења и истакао да је Зворник традиционално добар домаћин у лијепом амбијенту поред ријеке Дрине.

Он је додао да се манифестација одржава по одобрењу Кинолошког савеза Републике Српске.

На изложбу из Хрватске дошао је Марко Николић који се представио са двије њемачке доге и још два пса, од којих је један актуелни свјетски првак.

- Чули смо да је организација такмичења у Зворнику одлична, амбијент поред ријеке невјероватан, а конкуренција јака те смо се одлучили да учествујемо. Први утисци су заиста одлични - рекао је Николић.