latinica  ћирилица
19/05/2024 |  19:08 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Србија на рачун општине Билећа уплатила милион марака (ВИДЕО)

На рачун општине Билећа, уплаћен је милион марака из Србије, као што је и обећао предсједник Србије Александар Вучић, током посјете овој општини.
Билећа - Фото: РТРС
БилећаФото: РТРС

Новчана помоћ добро је дошла да се измири дуг према Пореској управи, да се радницима јавних предузећа уплати здравствено осигурање и намирење заосталих плата.

Како је и обећао, предсједник Србије, Александар Вучић, то је и испунио. Општини Билећа уплаћен је милион марака. Дугови су велики, али свака помоћ је добродошла, кажу у локалној управи и локалним предузећима.

- Па има још доста простора за напредак, али уплаћена нам је помоћ из Србије, претходно предсједник Додик па смо тим отпремнинама ријешили један дио радника, обећали су нам и неке пројекте вртић, водовод и библиотеку - каже Никола Медан из Комуналне полције Билећа.

Захваљујући помоћи Србије у локалној управи успјели су да измире дуг према Поресјкој управи, да се радницима јавних предузећа уплати здравствено осигурање и намири дио заосталих плата.

- Око 360 хиљада уплатили смо за порезе и доприносе, закључно са мартом мјесецом ове године, затим око 210 хиљада уплатили смо за плате запосленим који нису тужили општину закључно са 2023. години - рекао је начелник општине Билећа Весо Вујовић.

У плану је да Влада Србије помогне Билећи и у реализацији три пројекта – проширење зграде вртића, изградња секундарне водоводне мреже у селу Баљци и обнова зграде билећке Народне библиотеке "Владимир Гаћиновић". Слиједи и наставак подршке Владе Српске која је већ издвојила значајна средства за рјешење проблема вишка радника у јавним предузећима у Билећи.

- Уплатом од стране предсједника Србије успјели смо да ријешимо огромни проблем, уплатили смо здравствено осигурање радника - додао је предсједник Синдикалне организације Билећа Никола Леро.