latinica  ћирилица
19/05/2024 |  19:09 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Општина Власеница настоји да уђе у ред развијених општина у Републици Српској (ВИДЕО)

Уз подршку Владе у току је реализација пројеката који ће допринијети развоју привреде и уређењу инфраструктуре, да би се грађанима омогућили што бољи услови живота и спријечио одлазак младих.
Власеница - Фото: РТРС
ВласеницаФото: РТРС

У плану је уређење електро мреже, завршетак студентско-ђачког дома и изградња спортских терена.

Власеница је у посљедњем периоду велико градилиште. Асфалтирано је педесет километара локалних путева, уређен Трг српских бораца, кружна раскрсница, изграђен модерни објекат Полицијске станице, а Ски-центар „Игришта“ имаће вишеструки значај .

- Радимо две пјешачке стазе од кружног тока десно ка Хан Пијеску и лијево ка Језеру, на тај начин хоћемо да направимо један обухват у дужини око 10 км кардио стазе. Власеница и овај простор Игришта на Јавор планини има најчистији ваздух у Европи - каже начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Све снаге усмјерене су ка оживљавању села и производњи здраве хране. Асфалтиран је и локални пут у Горњем Залуковику, којим пролази траса водоснабдијевања ски-центра "Игришта", од изворишта Студени Јадар. Пројекат је, према ријечима начелника, опструисала опозиција злоупотријебивши мјештане, па није реализован у децембру прошле године, али биће у овој.

- Наш циљ је да са Тугова ,са магистралног пута повежемо моја позадина са Краљевом гором и поново да се може доћи у Игришта значи један туристички комплекс - рекао је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Кључ останка и опстанка становника овог краја су бољи услови за живот.

А посла ће бити. У току су преговори са грађанима, који су се вратили из иностранства, о улагању у производне капацитете, започета је и изградња објеката у пословној зони , што уз пољопривреду и туризам отвара врата Власеници ка реду развијених општина.