latinica  ћирилица
20/05/2024 |  14:17 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Спријечено кријумчарење држављана Турске, Непала и Пакистана

Припадници Јединице граничне полиције Горица ухапсили су данас држављанина Азербејџана, након што је спријечен у кријумчарењу троје држављана Турске у граничном појасу на подручју Посушја, саопштено је из ове полицијске агенције.
Мигранти - Фото: Уступљена фотографија
МигрантиФото: Уступљена фотографија

У саопштењу Граничне полиције БиХ прецизира се да је држављанин Азербејџана стране држављане кријумчарио у возилу "дачија" регистарских ознака БиХ.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према чијем је налогу држављанин Азербејџана ухапшен и испитан у својству осумњиченог, те ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење људи, бити предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Из Граничне полиције напомињу да је у току даљи рад на овом случају.

Припадници Јединице граничне полиције Градишка су у суботу, 18. маја, ухапсили држављанина БиХ након што је откривен у кријумчарењу девет страних држављана - петоро држављана Непала и четворице Пакистанаца.

Кријумчарење је откривено приликом контроле путничког возила "мерцедес" националних ознака БиХ, у граничном појасу на подручју Градишке.

Према налогу дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, од осумњиченог држављанина БиХ привремено су одузети возило и други доказни материјали.

Против овог лица биће достављен Извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење људи Тужилаштву БиХ.

Кријумчарени страни држављани су предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.