latinica  ћирилица
21/05/2024 |  08:21 ⇒ 17:51 | Аутор: СРНА

Привредници Српске на сајму технике у Београду (ВИДЕО)

Привредници из Републике Српске наступиће у организацији Привредне коморе Српске на Међународном сајму технике и техничких достигнућа који ће бити отворен данас у Београду, уз учешће више од 600 домаћих и страних, директних и индиректних излагача и других учесника из 30 земаља са четири континента.
Београд - Сајам технике - Фото: СРНА
Београд - Сајам техникеФото: СРНА

Свечаном отварању Сајма у 11.00 часова у хали 2Ц на Београдском сајму присуствоваће предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, који ће након свечаног отварања заједно посјетити штанд Привредне коморе Републике Српске у арени хале један.

На Сајму, који ће трајати до 24. маја, представиће се шест компанија из Републике Српске, и то "Антена нет" Теслић, "Елас" Бањалука, "Шљивић електроника" Брод, "Колектор ЦЦЛ" Лакташи, "Оптима група" Бањалука и компанија "Кнежевић" Бањалука, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа је међу најзначајнијим привредним и технолошким догађајима у Србији и Југоисточној Европи, те има изузетан утицај на будући развој индустрије у земљи и региону.

То је традиционално мјесто сусрета и пословних контаката, које омогућава бројним излагачима и посјетиоцима испуњење пословних очекивања.

Акценат Сајма је на иновацијама и новим технологијама, на "фабрикама будућности" и индустријској аутоматизацији, електроенергетици и енергетској инфраструктури.

Представништво Републике Српске у Србији као и претходних година пружа подршку Привредној комори Републике Српске у организацији наступа привредника из Републике Српске на Сајму технике и техничких достигнућа.

Сајам технике је најстарија и најпрестижнија специјализована регионална манифестација у области технике, техничко-технолошких достигнућа и иновација у овом дијелу Европе и првој сајамској манифестацији модерног Београдског сајма /1956/, из које се временом изродило више специјализованих других.