latinica  ћирилица
21/05/2024 |  12:37 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Шпирић: Дом народа до даљег у блокади

На данашњој сједници Колегијума Дома народа Парламентарне скуштине БиХ није постигнута сагласност о наставку сједнице прекинуте 18. марта, тако да овај дом остаје до даљег у блокади, потврдио је Срни замјеник предсједавајућег Дома народа Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Он је подсјетио да је Клуб Бошњака 18. марта напустио сједницу зато што је у оквиру усвојеног дневног реда била тачка Приједлог закона о Уставном суду БиХ, због чега је Дом народа већ дуже од два мјесеца у блокади.

- Нажалост, ни данас нисмо нашли рјешење. Стојимо на становишту да није могуће заказивати нове сједнице без завршетка сједнице чији је дневни ред усвојен - истакао је Шпирић.

Он је додао да остаје да се види како ће се ситуација даље развијати.

Сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ прекинута је након што је Клуб бошњачких делегата напустио засједање незадовољан што је у дневни ред уврштен Приједлог закона о Уставном суду на захтјев српског делегата Желимира Нешковића.

Образлажући овај поступак, бошњачки делегат Шефик Џаферовић тада је рекао да су инсистирали да се ова тачка не уврсти у дневни ред и оцијенио да би по БиХ "било опасно да тај законски акт усвоји један дом".