latinica  ћирилица
21/05/2024 |  13:54 | Аутор: СРНА

Гласање о резолуцији - коначно посртање понизне власти

Резолуција о Сребреници, коју намјерава у име грађана да у Генералној скупштини УН подржи Влада Црне Горе, представља коначно посртање најчудеснијег и најупорнијег дијела српског народа који је вијековима знао како да на прави начин одговори најтежим изазовима, саопштено је из Српског националног савјета Црне Горе.
Црна Гора - Фото: РТРС
Црна ГораФото: РТРС

Предсједник Савјета Момчило Вуксановић истакао је да је подршка резолуцији превршила "сваку мјеру лицемјерја и понизности Владе и државних институција Црне Горе".

Он је навео да Српски национални савјет, заједно са српским народом у Црној Гори "подржава Србију и Републику Српску у настојањима да одбране територијални интегритет, част и достојанство српског народа, уз чврсту опредијељеност да увијек буду заједно у јединству и слози".

Српски национални савјет, са својим сестринским организацијама, учествоваће на протестима заказаним сутра у Подгорици, али и организовано на Свесрпском сабору 8. јуна.

Вуксановић је оцијенио да се приближава тренутак када ће актуелна власт довести у питање и посљедњи промил части и достојанства Црне Горе.

- Чојство и јунаштво већ одавно постоје само у примјерима наших предака - нагласио је он.

Вуксановић је оцијенио да се огроман притисак непријатеља српског народа сручио на државне институције Црне Горе у којима су, нажалост, завладали њихови школарци инсталирани кроз разне пројекте бесповратних помоћи и неразумљивих задуживања.

- Тако власт у Црној Гори већ деценијама не доноси најважније одлуке у складу са већинском вољом грађана, што је њена и уставна обавеза, већ по благослову западних центара моћи - истиче Вуксановић.

Он подсјећа да су промовисање нових националних симбола, преименовање српског језика, елиминација ћириличног писма, учлањење у НАТО савез, признање лажне државе Косово, увођење санкција Русији, намјера прихватања резолуције о Сребреници, гдје се српски народ жели приказати геноцидним - примјери који показују да власт у Црној Гори није власт својих грађана него страних интереса.

- Нажалост и српска опозиција, бирајући мање зло, прихватила је, на изненађење својих бирача, све оне одлуке које је бивша власт доносила и спроводила противно интересима већине грађана у Црној Гори - навео је Вуксановић.