latinica  ћирилица
21/05/2024 |  16:52 ⇒ 16:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Представљати своју државу на Олимпијским играма је част и привилегија

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је част и привилегија представљати своју државу на Олимпијским играма и додао да ће покушати да буде најбољи што може на Играма у Паризу, од 26. јула до 11. августа.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI)

- Представљати своју државу на Олимпијским играма је част и привилегија. Олимпијске игре су нешто посебно, и само бити у том селу, чини вас да се осјећате посебно инспирисаним и поносним - рекао је Ђоковић за сајт Светске тениске федерације (ИТФ).

Ђоковић нема златну медаљу са Олимпијских игара, а највећи успјех остварио је 2008. у Пекингу кад је освојио бронзу.

- Освојио сам бронзану медаљу, било је то доста давно. Ипак, научићу из претходних искустава и покушати да одржим рутину како бих био у стању да одиграм најбоље што могу. Имао сам највећу могућу част да носим српску заставу. Нисам имао то искуство са церемоније отварања Игара још од Лондона 2012 - додао је он.

Ђоковић је истакао да се нада да ће имати прилике да то опет понови и да ужива у искуству Олимпијских игара, јер, како каже, оне су посебне.

- Представљати своју земљу је велика част и бити дио најстаријег спортског такмичења, то се не може поредити ни са чим у мојој тениској каријери - закључио је Ђоковић.

Најбољи тенисер планете за сад је један од 85 чланова српске екипе за Париз.