latinica  ћирилица
21/05/2024 |  18:28 ⇒ 22/05/2024 | 08:58 | Аутор: СРНА

Вулић: Лоше су им процјене да ће се Резолуцијом ријешити Срба

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да се политичко Сарајево преварило у процјенама да ће им резолуција о Сребреници донијети срећу и просперитет, те да ће се ријешити српског народа.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је навела да је више него јасно да се, када је ријеч о причи у вези са резолуцијом о Сребреници, ради о лобирању и настојању да се изврши стигматизација српског народа.

- Овдје није ријеч само о Србима из Републике Српске, већ генерално о српском народу ма гдје год да живи. Страшно је ово што они раде и како злоупотребљавају појам геноцида - рекла је Вулићева Срни.

Она је изразила увјерење да неће доћи до усвајања резолуције и да ће преовладати здрав разум у свему томе.

- Ако уколико се усвоји, то ће овдје да направи такве преокрете, не само у БиХ, већ глобално, јер нису Срби само у Републике Српској - рекла је Вулићева.

Додала је да Срби живе широм свијета и да неће сједити скрштених руку и чекати да их неко етикетира као геноцидан народ.

- Ми нисмо геноцидан народ и нисмо народ који ће се било коме повиновати - истакла је Вулићева.

Она је навела да је овдје првенствено проблем то што Велика Британија и Америка не могу да прихвате актуелне владајуће структуре и да Срби нису ти који климају главом и слушају, већ су за компромис, рад и стварање.

- То је очито нешто што њима не одговара, јер њима не требају људи са ставом, него искључиво и само послушници - рекла је Вулићева.

Упитала је Бошњаке да, уколико је све тако како они кажу и ако су Срби геноцидан народ, откуд тако велики број бошњачког народа на бирачком списку у самој Сребреници?

- Откуд тако велики број бошњачке дјеце која живе у Сребреници? Откуд то да је Сребреница међу првим општина у којима је начелник био Бошњак? Ја само постављам питање, апсолутно, ништа не закључујем и ни зашта их не оптужујем. Ако смо ми извршили геноцид, одакле толики бошњачки народ? - упитала је Вулићева.

Она је позвала и Бошњаке и све оне који заговарају доношење резолуције да на ова питања одговоре и да све образложе аргументовано.