latinica  ћирилица
21/05/2024 |  18:37 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Зворник обиљежава 614 година постојања (ВИДЕО)

Положени су вијенци на Спомен-обиљежје погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату и одржана свечана академија у Дому омладине.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Зворничка тврђава - Ђурђев град симбол је града Зворника и његовог трајања. Са средњевјековних бедема се пружа поглед на ријеку Дрину и културно-историјске знаменитости са обје дринске обале. Уз бројне манифестације, Зворник је постао примаљива дестинација за туристе из регије, али и инострантсва.

- Програм поводом обиљежавања 614 година града Зворника говори да је то један од најстаријих градова у БиХ са својим знаменитостим, има много тога да понуди туристима - рекла је директорица Туристичке организације Зворника Ивана Ђокић Милановић.

Породица је окосница политике зворничке управе и бројне су манифестације које окупљају дјецу и родитеље. Овогодишњи програм поводом Дана града, показао је да се не занемарују ни култура и умјетност.

- Имали смо неколико позоришних представа, изложбе, промоцвије књига, традиционални Згитар фест - каже директор Дома омладине Зворник Ђорђе Деурић.

У години између два рођендана, само у сектор образовања у Зворнику је уложено више од пет милиона марака. Улаже се у путну инфраструктуру и у водоводну мрежу на коју ће моћи да се прикључи око 90 одсто становништва.

- Градићемо Средњу умјетничку школу, и даље ћемо улагати у путну инфаструктуру, ево ових дана, ради се пут Зворник-Шћемлија- Глумина, ради се пројектан документација за брзу цесту БН-ЗВ – Соколац - додаје градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

Поводом Дана града положени су вијенци на Спомен-обиљежје погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату и одржана Свечана академија у Дому омладине. Манифестација траје до суботе, када ће бити одржан Међународни турнир у теквондоу.