latinica  ћирилица
21/05/2024 |  19:17 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Бања Мљечаница: Поједностављене процедуре доласка пацијената, рокови чекања минимални

Директор Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" Дарко Бањац рекао је да је за пацијенте из Козарске Дубице поједностављена процедура доласка у ову здравствену установу, гдје, уз упутницу породичног љекара, не чекају дуго на ЦТ снимање.
Бања Мљечаница - Фото: СРНА
Бања МљечаницаФото: СРНА

Бањац је рекао новинарима да су се директор и љекари Дома здравља "Козма и Дамјан" у Козарској Дубици приликом данашње посјете "Мљечаници" упознали са медицинском понудом ове установе, дијагностичким, лабораторијским и другим услугама.

- У овој години смо добили пуно ствари које пацијенти могу урадити овдје, односно након што од породичног љекара добију упутницу и дођу у "Мљечаницу" - рекао је Бањац.

Он је подсјетио да су грађани Козарске Дубице до сада на ЦТ снимање ишли у Приједор, Градишку и Бањалуку и дуго чекали.

- Сада када добијете упутницу у "Мљечаницу" можете доћи одмах и то је велика разлика. Имамо најсавременије апарате и рокови чекања су сведени на минимум с обзиром на све већи број пацијената - рекао је Бањац.

Он је додао да се радује сарадњи двије здравствене установе у Козарској Дубици, која је, како је оцијенио, важна и има одређене предности у смислу пружања здравствених услуга и сарадње љекара за добробит пацијената.

Бањац је рекао да је љекарима Дома здравља у Козарској Дубици уручена центрифугу за потребе лабораториј,е вриједност 2.800 КМ, коју је као донацију обезбиједио народни посланик Драган Брдар.

Директор Дома здравља "Козма и Дамјан" у Козарској Дубици Владимир Бабић рекао је да је за процедура доласка пацијената у "Мљечаницу" поједностављана и да они више не морају ићи у друге болничке центре.

- У "Мљечаницу" могу доћи са обичном упутницом - рекао је Бабић и додао да ће ова здравствена установа убрзо понудити и нове садржаје.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Драган Брдар захвалио је руководству "Мљечанице" које је уприличило радни састанак и нагласио да је задовољан чињеницом да двије здравствене установе у Козарској Дубици уско и добро сарађују.

Он је најавио да ће дати пуну подршку Дому здравља у Козарској Дубици, руководству и здравственим радницима да би се унаприједио квалитет услуга према пацијетима и услови рада, као и да ће као народни посланик дати допринос рјешавању проблема недостатка љекара породичне медицине.