latinica  ћирилица
21/05/2024 |  20:13 ⇒ 20:18 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Руси ће ићи са резолуцијом о геноциду над совјетским народом - Србија ће бити коспонзор

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће у УН Руси ићи са резолуцијом о геноциду над совјетским народом, а да ће Србија бити коспонзор.
Вучић и Небензја (Фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Вучић и Небензја (Фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Ничија није до зоре горјела. Руси ће ићи са резолуцијом о геноциду над совјетским народом, требало би и Бјелоруси... Ми ћемо свима бити коспонзори - поручио је Вучић за РТС.

Вучић се у Њујорку састао са сталним представником Руске Федерације при УН Василијем Небензјом са којим је разговарао о посљедњим дешавањима и позиционирањима земаља пред гласање о нацрту резолуције о Сребрници.

- Размијенили смо мишљења о дипломатским активностима које Србија предузима како би се, свиме чиме располаже, супротставила овом преседану и накарадним притисцима који подривају међународно јавно право и самовољно и селективно одређују правду и истину - рекао је Вучић.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Он је нагласио да за Србију нема другог пута сем борбе, до посљедњег тренутка, за очување образа и слободе земље, додајући да је замолио пријатељску Руску Федерацију да, и овога пута, стане уз Србију у одбрани поноса и достојанства српског народа, али и начела на којима су засноване УН и правичан глобални поредак.

Вучић је поновио захвалност Руској Федерацији на досљедном ставу у погледу подршке територијалном интегритету и политичком суверенитету Србије и изразио наду да ће се у четвртак, и поред многих разочарења, показати да Србија има довољно јаких, искрених и поузданих пријатеља.