latinica  ћирилица
21/05/2024 |  21:08 ⇒ 21:09 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: На изборима ћемо побиједити и Шмита и Шмитову опозицију

Члан Предсједништва СНСД-а Александар Ђурђевић истакао је да ће СНСД заједно са народом Републике Српске на локалним изборима побиједити и Кристијана Шмита и Шмитову опозицију, као и да ће процедура усвајања Изборног закона Српске бити доведена до краја упркос свим опструкцијама.
Александар Ђурђевић - Фото: СРНА
Александар ЂурђевићФото: СРНА

Ђурђевић је оцијенио да је одлука Предсједништва СНСД-а да странка учествује на локалним изборима тешка, али и једина могућа и исправна у овом тренутку.

- То је једина могућа и исправна одлука имајући у виду то да је Изборни закон Српске блокиран од Бошњака у Вијећу народа и неће на вријеме ступити на снагу, као и то да је опозиција по ко зна који пут пљунула на српско јединство и позив да сви заједно бојкотујемо изборе које је расписао ЦИК, а по ступању на снагу проведемо изборе по нашем изборном закону - навео је Ђурђевић.

Он је истакао да је поражавајуће то да се опозиција није ни одазвала састанку представника свих српских парламентарних странака о изборима, него је и прије стизања позива јавно рекла да ће да учетвује на изборима по Шмитовом закону и да не жели уопште да разговара са представницима институција Републике Српске.

- Са друге стране, имају састанке и разговарају са Шмитом, примају га у страначке просторије и договарају са њим даље кораке. Зато их са правом можемо звати "Шмитова опозиција" - навео је Ђурђевић.

Он је истакао да као одговорни људи не смију да дозволеи да српски народ у Републици Српској доживи судбину Срба на сјеверу Косова и Метохије, када су, такође, уз помоћ међународне заједнице проведени нелегални избори избори и када су локалне заједнице мимо воље народа преузели људи без легитимитета, чак и они који нису из реда српског народа.

- Никада нећемо признати Шмита као високог представника ни његове одлуке, али исто тако нећемо дозволити да наше локалне заједнице падну у руке странаца и њихових поданика. Ми ћемо и у овим немогућим условима показати колика је снага нашег народа и да све ове године имамо огромну подршку управо зато што на најбољи могући начин артикулишемо политике које су проистекле из ставова народа који представљамо - додаје је Ђурђевић.