latinica  ћирилица
21/05/2024 |  21:48 ⇒ 22:01 | Аутор: СРНА

Одржан концерт камерног дуа "Бриљанте" из Бањалуке

Концерт класичне музике у извођењу бањалучког камерног дуа "Бриљанте" одржан је вечерас у Добоју с циљем промоције и популаризације класичне музике.
Концерт класичне музике у извођењу бањалучког камерног дуа "Бриљанте" -
Концерт класичне музике у извођењу бањалучког камерног дуа "Бриљанте"

Наталија Тодоровић на виолини и Вања Трубајић на виолончелу извеле су композиције различитих жанрова композитора Арканђела Корелија, Леополда Хофмана, Антонија Дворжака, Харолда Арлена, Бењамина Годарда, Микола Леонтивича и Рамина Ђавадија.

Тодоровићева је рекла новинарима да су вечерашњу музичку променаду употпунили и њеном ауторском композицијом за виолину и виолончело, те да с циљем промоције и популаризације класичне музике организују концерте у свим крајевима Републике Српске.

Трубајићева каже да је виолончело као инструмент све омиљенији код младих и да на популаризацији треба захвалити и групи "Ту челос".

- Што нам је супер кад узмете у обзир да доскора нисмо имали у свим градовима "чело", а сада у Бањалуци имамо чак три класе које функционишу - истакла је Трубајићева.

Она је изразила задовољство и што су млади све заинтересованији за класичну музику у околностима "бомбардовања" шундом, указујући да је код грађана примјетна потреба за квалитетним садржајима.

Концерт је одржан у Умјетничкој галерији добојског Центра за културу и образовање.