latinica  ћирилица
21/05/2024 |  22:29 ⇒ 22:35 | Аутор: Независне

Преминуо продуцент "Кума 2"

​Фред Рус, Оскаром награђени продуцент "Кума 2" који је помогао покренути каријере бројних суперзвијезда од Џека Николсона до Тома Круза, преминуо је у 89. години.
Свијећа (Фото: EPA-EFE/Elvis González) -
Свијећа (Фото: EPA-EFE/Elvis González)

Умро је у својој кући на Беверли Хилсу у Калифорнији у суботу, рекао је представник у уторак, само неколико дана након премијере његовог најновијег филма "Мегалополис" с Френсисом Фордом Кополом на Филмском фестивалу у Кану.

- Он је био одлучан у намјери да се никада не повуче из филмског бизниса и да настави са својим послом - рекао је његов син Александер "Сенди" Рус у изјави.

Харисон Форд је за филмску легенду имао ријечи хвале:

- Једном кад повјерује у вас, неумољив је. Стално ме је тражио за улоге и стално су ме одбијали. Коначно су ствари успјеле. Испунила му се жеља - рекао је Форд сада већ давне 2004. године.

Рус и Копола радили су заједно више од 50 година, почевши с "Кумом", гдје га је савјетовао око одабира глумаца Ал Паћина и Џејмса Кана противно жељама студија, те је упознао Кополу с Џоном Казалеом.

Продуцирао је Кополине наслове номиноване за најбољи филм, урадке као што су "Разговор", "Апокалипса сада", "Кум 2" и "Кум 3", преноси "ЛБЦ".