latinica  ћирилица
22/05/2024 |  07:22 ⇒ 11:41 | Аутор: РТРС

Протест у Црној Гори због резолуције о Сребреници; Вуксановић: Грађани огорчени (ВИДЕО)

Представници 11 организација из Црне Горе најавили су за данас протест испред зграде Владе у Подгорици, због најаве извршне власти да ће у УН подржати најављену резолуцију о Сребреници.
Зграда Владе Црне Горе (Фото: Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе) -
Зграда Владе Црне Горе (Фото: Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе)

Организатори скупа поручили су да је Влада Милојка Спајића на најгрубљи начин показала да не уважава управо жртве српског народа и да је њихова национална дужност да се одупру још једном покушају да се Србима као народу наметне колективна кривица.

Предсједник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић рекао је за РТРС да су грађани Црне Горе огорчени због намјере власти ове државе да гласа за резолуцију у Сребреници.

Он је истакао да ће се супротставити намјерама власти Црне Горе и западног фактора који жели Србима да стави етикету геноцидног народа.

- Још се надамо да ће доћи до измјена и да Влада Црне Горе неће подржати ову резолуцију - рекао је Вуксановић.

Организатори скупа су Српски културни центар "Патријарх Варнава", Српски културни клуб "Свети Сава", Српско друштво "Свети Сава" из Бијелог Поља, Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918.

Протест организују и невладине организације "Херцег", "Српска нит", "Божури", "Ступови", "Михољски збор", "Сердар", "Ноћни вукови".