latinica  ћирилица
22/05/2024 |  08:29 ⇒ 08:29 | Аутор: РТРС

Магла мјестимично смањује видљивост у Семберији и Посавини

Саобраћај се у Републици Српској одвија по мјестимично мокрим коловозима, а у котлинама и дуж ријека јутарња магла понегдје смањује видљивост, посебно у Семберији и Посавини, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на магистралним путевима Приједор три-Копривна, Нова Топола-Клашнице један, те Хан Пијесак 2 – Соколац.

Саобраћај ће привремено бити обустевљен због бушачко-минерских радова на дионицама магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале и на дионици Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, у трајању од пет до седам минута.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново–Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се, због оштећења моста, одвија једном саобраћајном траком, брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час, а на мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због радова, на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Режим саобраћаја измијењен је, због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.


У Федерацији БиХ за јутрос у 7.00 часова најављен је почетак санације шкарпи и нестабилних косина на магистралном путу Јајце-Црна Ријека, због чега ће саобраћај бити обустављен и преусмјерен на пут преко Језера и Мркоњић Града према Црној Ријеци.

Због редовног сервисирања лијевих тунелских цијеви тунела Хум, Печуј, Ричице и Клопче јутрос у 8.00 часова биће затворена дионица ауто-пута Зеница југ-Зеница сјевер. Искључење са аутопута бит ће преусмјерено на наплатно мјесто Зеница југ.

На магистралном путу Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Зеница-Немила, Лашва-Каоник, Каоник-Бусовача, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица-Прозор, Тарчин-Коњиц, Кладањ- Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/, Јабланица-Потоци /у Доњој Јабланици/, Чевљановићи-Нишићи.

Због деминирања терена на путном правцу Брчко-Церик /Малезијски пут/ радним данима од 8.00 до 16.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја, уз 10-минутна пропуштања.

Деминерски радови изводе се у остом периоду сваког радног дана и на путном правцу Лопаре-Челић /скретање за Брусницу/.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.