latinica  ћирилица
22/05/2024 |  13:52 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

Додик: Резолуцијом потписан крај БиХ, сутра ћемо предложити мирни разлаз (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да је одлуком о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН-а потписан крај БиХ и најавио да ће сутра са сједнице Владе Српске у Сребреници федералној страни бити предложен мирни разлаз.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Да ли ће то све бити убрзано или у неко догледно вријеме то је ствар процеса. Ми бирамо мирни разлаз и то ћемо предложити сутра са сједнице Владе у Сребреници. Предложићемо федералној страни - рекао је Додик.

Додик је истакао да је Република Српска и ФБиХ су споразумне стране Дејтонског споразума, а тиме и Устав БиХ.

Навео је да је у питању опсежна покварена интервенција међународне заједнице, међународног фактора.

- Акценат је на све бацило функционисање заједничких институција које су опет они својим спонзорством итекако рушили инкогнито ради на томе да предложе и обезбиједе подршку Њемачкој. У том погледу не обавјештавају органе БиХ. Органе БиХ које они тако форсирају да функционишу нису донијели никакву одлуку - наводи Додик.

Предсједник Српске наводи да је очигледан примјер гдје је, како каже, један амбасадор Уједињених нација подржан од стране бошњачког члана Предсједништва БиХ.

- Све је то срамно и то знају веома добро Американци, Британци, Нијемци и сви остали који се овдје мијешају, вјероватно калкулишући да је то потребно да се уради јер ће Срби неколико дана галамити, а онда ће нестати - закључио је Додик.