latinica  ћирилица
22/05/2024 |  18:20 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Вулин: Нијемци су народ геноцида, а не Срби

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поручио је данас да ће, колико год Нијемци и њихов шеф дипломатије Аналена Бербок наметали резолуције, остати истина да су Нијемци народ геноцида, а Срби нису.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Вулин је навео да Њемачка, земља чије је средње име геноцид и Холокауст, силом покушава да убије савјест слободног свијета и да Бербокова као унука Валдемара одликованог, Хитлеровог сљедбеника пријети и уцјењује представнике земаља које неће да Србе прогласе геноцидним народом.

Према његовим ријечима, Аналена Бербок је дедина унука, навикла да се пред силом Трећег рајха или уједињене Њемачке стоји мирно, а предсједник Србије Александар Вучић је унук свог деде кога су убили њемачки савезници усташе, саопштено је из кабинета потпредсједника Владе Србије.

- И Александар Вучић неће стајати мирно пред њемачком силом. Колико год Аналена наметне резолуција бившим и садашњим колонијама Немачке, остаће истина да је она унука нацисте, а Александар Вучић унук јасеновачке жртве, и истина да су Нијемци народ геноцида, а Срби нису. И нема силе која ће то промијенити - поручио је Вулин.

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници, чији је Њемачка спонзор, биће одржана сутра у Њујорку.