latinica  ћирилица
22/05/2024 |  20:52 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Вучић: Није Видовдан, али видјећемо ко су нам пријатељи, а ко не (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић огласио се видео поруком из Њујорка, уочи сутрашњег гласања о резолуцији о Сребреници у УН.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић)

- Сутра је 23. мај, није Видовдан, али за нас биће баш као Видовдан. Сутра ће се све видјети, и ко су нам пријатељи, и ко су лажни пријатељи, и ко су они који нам никада нису били пријатељи. Наравно, биће много лицемјерја, биће много неистина, биће много свега, на шта смо одавно научили - истакао је Вучић на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Навео је да "они који све чине против Србије ће да нам објашњавају да то чине управо због Србије, јер много боље него ми разумију наше интересе у будућности".

- За мене је тежак дан, свакако најтежи од како сам предсједник и премијер у политичком смислу. И за мене је Видовдан. Видјећу сутра хоћу ли моћи да се супротставим највећима, најмоћнијима и најбезобзирнијима, најбахатијима, од којих су неколико претходних дана сви побегли, готово сви узмакли - навео је Вучић.

Рекао да ће говорити и о томе како су многе земље уплашене бруталним претњама од стране свјетских моћника.

- Само бринем хоћу ли бити довољно на висини задатка да не разочарам свој народ. Друге бриге сам пребринуо, више их немам. Само бих желио да сваки Србин свуда у свијету зна да сам дао све од себе, бранећи част и образ нашег народа - закључио је Вучић.