latinica  ћирилица
22/05/2024 |  22:12 ⇒ 22:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Проглашена ванредна ситуација на територији општине Владичин Хан због обилне кише

На територији општине Владичин Хан данас је проглашена ванредна ситуација због обилних падавина на цијелој територији општине.
Водостај - Фото: РТРС
ВодостајФото: РТРС

Припадници ВСЈ Владичин Хан интервенисали су на седам црпљења воде, а током тих акција је учествовало осам ватрогасаца-спасилаца који су користили двије пумпе, саопштио је МУП Србије.

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије током дана интервенисали су и на помоћи становништву на црпљењу воде у Краљеву из гаражних просторија и дворишта, у Панчеву на неколико локација, у Пироту општина Бабушница на испумпавању воде из дворишта и штале, и у Чачку поред фирме Хидрокомерц у Лучанима, у Сокобањи из подрумских просторија туристичке организације.

Од јуче, од почетка првих падавина, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП Србије евакуисали су укупно девет особа - три у Ужицу, пет у Новом Пазару, једну у Врању.

Били су ангажовани и на 56 акција испумпавања воде - 17 у Новом Пазару, 19 у Шапцу, два у Ужицу, 11 у Врању, једном у Сокобањи, два у Краљеву, два у Панчеву, једном у Пироту и једном у Чачку.

Такође, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП Србије су били ангажовани и на пет интервенција уклањања палих стабала - једној у Сомбору, двије у Бачу, једној у Беочину и једној у Новом Саду.

На 67 интервенција ангажовано је укупно 133 ватрогасца-спасиоца са 57 возила и 54 ватрогасних пумпи.