latinica  ћирилица
23/05/2024 |  08:20 ⇒ 08:21 | Аутор: РТРС

Због нестабилног времена промјенљиви услови за вожњу

Возаче овог јутра због нестабилних временских услова очекују промјенљиви услови вожње, од сувих до мјестимично мокрих, или влажних коловоза, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Суви и чисти коловози - Фото: РТРС
Суви и чисти коловозиФото: РТРС

Постоји опасност од одрона на дионицама у усјецима, као и мјестимична магла у котлинама и дуж ријечних токова због чега је неопходна је максимално опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја на кружне раскрснице у Требињу, те путевима Приједор три-Копривна, Нова Топола-Клашнице један, Хан Пијесак два - Соколац, Јајце-Црна Ријека, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Руданка-Добој, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице један-Нова Топола Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, Стари Угљевик-Главичице.

Биће вршене повремене обуставе саобраћаја због извођења минерских радова на путевима Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале, пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента /општина Пале/, на магистралном путу МИ-111 Сарајево-Фоча, дионица Трново–Миљевина у кањону ријеке Бистрица, на каменолому "Грапска-Костајница", на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, као и на магистралном путу Саставци-Устипрача и Рача-Бијељина у рејону Балатуна.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

Због редовног сервисирања лијевих тунелских цијеви тунела Хум, Печуј, Ричице и Клопче затворена је дионица аутопута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер. Искључење са аутопута преусмјерено је на наплатно мјесто Зеница југ.

На магистралном путу Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Лашва-Каоник, Каоник-Бусовача, Бугојно-Горњи ВакуФ/Ускопље, Јабланица-Прозор, Тарчин-Коњиц, Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/, Јабланица-Потоци /у Доњој Јабланици/ и Чевљановићи-Нишићи. На мјестима извођења радова саобраћај се одвија успорено.

Због деминирања терена на путном правцу Брчко-Церик /Малезијски пут/ сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја, уз десетоминутна пропуштања, а саобраћај се преусмјерава на обилазницу преко Брке.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.