latinica  ћирилица
23/05/2024 |  09:28 ⇒ 11:20 | Аутор: РТРС

Начелник Сребренице: Атак на Српску, Србију и читав српски народ (ВИДЕО)

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да је резолуција о Сребреници атака на Републику Српску, Србију и читав српски народ и да у овом тренутку Срби морају бити јединствени, јер иза свега стоји покушај њиховог уништавања.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

- У Сребреници се данас одржава сједница Владе Републике Српске и Сребреница је данас мјесто саборности српског народа. Срби су препознали шта се десило, знају да ће резолуција бити усвојена, али су упознати са борбом Србије и Републике Српске - рекао је Грујичић за РТРС.

Он је истакао да резолуцијом о Сребреници желе да забране причу о истини и изношење аргумената и да, како каже, ставе тачку на своју лаж.

Грујичић је рекао да би усвајање резолуције вратило Сребреницу у нестабилно вријеме, нарушило суживот и стабилност општине постигнуту у посљедњих осам година.

- Сребреница је стабилна општина и примјер муткултуралним друштвима. То неком очито смета и намјерно дижу тензије - рекао је он, додајући да српски народ жели да живи у миру.

Грујичић је истакао да је поражавајућа чињеница да је Њемачка предлагач резолуције, када се зна да је то земља која је починила геноцид у Другом свјетском рату.