latinica  ћирилица
23/05/2024 |  09:59 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Погледајте какво нас вријеме очекује у наредним данима

Републику Српску за викенд очекује нестабилно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, а у недјељу, 26. маја, могуће су и локалне непогоде, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.
Зима (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Зима (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Метеоролози су за сутра за први дио дана најавили сунчане, док ће на истоку бити облачије уз слабу јутарњу кишу понегдје, а од средине дана у већини крајева очекује се развој облачности уз кишу и пљускове са грмљавином.

Пљускови ће ширити ка централним предјелима и истоку, а сјевер ће захватити тек увече, док ће на крајњем југу остати углавном суво и сунчаније.

Јутарња температура ваздуха од девет до 14, у вишим предјелима од пет, а максимална дневна од 23 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Први дио дана у суботу, 25. маја, биће сунчанији, затим ће током поподнева почети да пада киша, а очекују се и пљускови са грмљавином који ће се премјештати од запада ка истоку и сјеверу. На југу Херцеговине биће сунчано уз дневни развој облачности.

Јутарња температура ваздуха од девет до 16, у вишим предјелима од седам степени, а највиша дневна од 23 до 29, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Нестабилно вријеме са честом кишом, пљусковима и грмљавином биће у недјељу, 26. маја. На западу се грмљавина очекује већ током јутра, а затим ће захватити већину предјела. Понегдје се очекује и град уз јаче падавине у кратком периоду.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 16, у вишим предјелима од седам, а највиша дневна од 21 до 27, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.