latinica  ћирилица
23/05/2024 |  10:06 ⇒ 16:24 | Аутор: РТРС

НСРС о измјенама и допунама Закона о боравишној такси

Народна скупштина Републике Српске разматра Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о боравишној такси.
НСРС - пренос уживо -
НСРС - пренос уживо

Сједницу пратите на РТРС плусу и нашем порталу.

У току је пауза.

Претходно је обављена расправа о Приједлогу закона о заштити природе, Приједлогу закона о припајању дијела Града Зворник Општини Лопаре и Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора.

Размотрени су и Нацрт закона о положају и овлашћењима Црвеног крста Републике Српске, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о мјерама безбједности у пословању готовим новцем и другим вриједностима - приједлог предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о девизном пословању.

Народна скупштина усвојила је јуче документ у којем указује да је, супротно одредбама Анекса четири, nацрт резолуције о Сребреници сачињен и достављен Генералној скупштини УН без учешћа или одобрења Предсједништва БиХ и без икаквог консензуса унутар БиХ.

Након тога, посланици су размотрили Приједлог декларације о противљењу отварању рудника литијума, бора, натријума, стронцијума, калијума и пратеће асоцијације елемената на територији Општине Лопаре - грађанска иницијатива.

Окончана је расправа и о Приједлогу закона о измјени и допуни Закона о порезу на добит, Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске, Приједлогу закона о измјени и допунама Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске и Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима.