latinica  ћирилица
23/05/2024 |  11:26 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

Муфтија београдски: Свједочим да српски народ није геноцидан, моја Србија то не заслужује

Муфтија београдски Исламске заједнице Србије Мустафа Јусуфспахић изјавио је да као муслиман у Србији свједочи да српски народ није геноцидан и да Србија то не заслужује.
Мустафа Јусуфспахић (Фото: Tanjug video) -
Мустафа Јусуфспахић (Фото: Tanjug video)

Муфтија Јусуфспахић је истакао да је Србија његова земља и да у њој људи живе и Богу се моле у џамијама, црквама и синагогама.

- На хиљаде џамија постоји, где се око 600.000 муслимана који овде живе моле. Муслимани на територији Србије, која је под влашћу већинског православног становништва, живе и раде у слози и дијеле заједничку судбину вијековима и ја то као муслиман моје Србије свједочим. Овај народ није геноцидан и моја Србија то не заслужује - навео је муфтија Јусуфспахић, који је и главни војни имам Војске Србије.

Он је на друштвеној мрежи "Икс" истакао да су кроз историју сигурно постојали појединци који су имали такве сулуде идеје, али оне нису заразиле народ који се и данас бори против таквих идеја било гдје у свијету.

- Моја БиХ је пропатила и сваку њену бол сам проживљавао у свом срцу. Њен живот као и живот моје Србије је од Бога нам дат да једни са другима под руку у слози живимо. Будимо паметни и грешке из прошлости не понављајмо, поправимо их и будимо бољи људи. Бог нас помогао - истакао је муфтија београдски.