latinica  ћирилица
23/05/2024 |  12:19 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Пријава Хаџиабдићеве након тврдњи да нарко-картел "има човјека у ЦИК-у"

Тужилаштво БиХ примило је пријаву предсједника Централне изборне комисије БиХ Ирене Хаџиабдић против НН лица у вези са преписком чланова нарко-картела путем апликације "Скај" и тврдњи да имају "свог човјека у Комисији".
Ирена Хаџиабдић (Фото: izbori.ba) -
Ирена Хаџиабдић (Фото: izbori.ba)

- Тужилаштво БиХ примило је пријаву предсједника ЦИК-а, која је дата у рад поступајућем тужиоцу на даље поступање - потврдили су Срни у Тужилаштву.

У пријави је тражено да се испитају наводи из медија, а ЦИК БиХ се ставио на располагање Тужилаштву.

На подручју БиХ 23. априла спроведена је једна од највећих полицијских акција
"Блек тај два" у оквиру које су службеници агенција за спровођење закона упали у домове и канцеларије 23 особе за које се сумња да су дио "ужег круга" нарко-боса Едина Гачанина Тита ухапшеног у новембру 2022. године.

Ову акцију подржао је и Европол, а међу 23 особе ухапшене због повезаности са Гачанином, вођом картела Тито и Дино, ухапшен је и Харис Бехрам из Мостара.

Према подацима Европола који су произашли из дописивања кроз апликацију "Скај", Бехрам је био у директном контакту са браћом Кљако, Нермином и Анелом, политичарима који су некада били блиски Фахрудину Радончићу, да би га пред локалне изборе напустили и придружили се НЕС-у.

Анел Кљако је тренутно одборник у Градском вијећу Мостара.

Према наводима федералних медија, у пресретнутим препискама из апликације "Скај" налазе се и имена Бакира Изетбеговића и Аљоше Чампаре, које хапшење Бехрам спомиње.

Према наводима у "Скај" поруци од 15. априла 2020. године Харис Бехрам написао је Едину Гачанину Титу: "Узео сам најважнијег човјека Херцеговине за Фахрудина Радончића, министра безбједности, а то је Нермин Кљако, брат од оног момка што је савјетник Радончића. Он је главни за СББ и његову странку која ће, када он пређе код нас, доживјети нокаут. Он је, брацо, скупа роба јер има конекције по читавој БиХ и може нам у сваком граду наћи људе, а у Сарајеву има једног од главних људи из ЦИК-а. Извукао сам све информације од њега, колико плаћа кутије, људе, везе и сад ће све то бити наше. Два дана сам с њим провео и мој брат је његов пријатељ који га је заједно са мном увјерио. Њега се СДА у Мостару највише боји", наводи се у поруци.