latinica  ћирилица
23/05/2024 |  14:49 | Аутор: СРНА

Граорац: Резолуција је став бошњачке политике, а не БиХ; Бећировић не представља ни Предсједништво ни БиХ

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац поручила је да Денис Бећировић не представља Предсједништво, нити БиХ, иако је тренутно предсједавајући, јер да би, како је појаснила, представљао ову институцију или БиХ, претходно мора имати став Предсједништва.
Исидора Граорац - Фото: Уступљена фотографија
Исидора ГраорацФото: Уступљена фотографија

- Будући да су сву активност у вези са доношењем накарадне и необавезујуће резолуције о Сребреници водили у тајности и кроз кршење Уставом прописаних процедура, то је став бошњачке политике, али не и БиХ и свих њених народа, уколико сматрају да је и Република Српска дио БиХ - нагласила је Граорац за Срну реагујући на саопштење бошњачког удружења из Сребренице.

Она је указала да су то веома озбиљна питања о којима су требали расправљати и донијети одлуку сви чланови Предсједништва, а српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић није била ни упозната о томе, а камоли да је могла да изнесе став Републике Српске и српског народа.

- Породице српских жртава из протеклог рата апсолутно стоје уз институције Републике Српске у намјери да истина о страдању српског народа допре до свих оних који би данас да нам намакну омчу на врат и вјерује у своје институције које ће учинити све да српски народ остане уједињен и докаже да су Срби најстрадалнији народ протеклог вијека - истакла је Граорац.

Евентуално доношење резолуције о Сребреници, упозорила је она, није пут којим треба ићи и она ће дефинитивно бити раздор у ионако пољуљани и крхким односима међу народима у БиХ.