latinica  ћирилица
23/05/2024 |  15:57 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Протест у Подгорици: Црна Гора против резолуције о Сребреници

Након јучерашњег портеста "Зауставимо издају" који је синоћ оргаинозаван испред зграде Владе у Подгорици, због најављеног гласања овдашњег режима за резолуцију о у Сребреници, грађани се и данас поново окупљају.
Подгорица - протест - Фото: РТРС
Подгорица - протестФото: РТРС

Подсјетимо, на протесту су били присутни носилац листе групе грађана Будва наш град, Никола Јовановић, предсједник Уједињене Црне Горе, Горан Даниловић, посланик у Скупштини Црне Горе и члан предсједништва УЦГ, Владимир Добричанин, Миливоје Брковић, предсједник Слободне Црне Горе, Владислав Дајковић, као и чланови СЦГ Бобан Радевић и Марко Дармановић, предсједник Праве Црне Горе, Марко Милачић и многи други.

- Подношењем приједлога резолуције о геноциду у Сребреници, ова Влада на чијем је челу Милојко Спајић на најгрубљи начин је показала да не уважава управо жртве српског народа и да поништава све вриједности наше тродеценијске борбе. Не пристајемо на наставак сервилне политике коју је трасирао Мило Ђукановић, а данас настављају неки други. Наша национална дужност је да се одупремо још једном покушају да нам се наметне колективна кривица као народу - рекли су организатори скупа.

Подсјетимо, Влада Црне Горе донела је одлуку да гласа за резолуцију о Сребреници у УН, предложену од стране Њемачке и Руанде.