latinica  ћирилица
23/05/2024 |  18:07 ⇒ 24/05/2024 | 11:15 | Аутор: РТРС

Вулин: Ово је побједа Србије и њених искрених пријатеља

За нас Србе ово је дан поноса и дан послије кога треба да своју политику ускладимо са резултатима гласања, изјавио је потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин након усвајања резолуције.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

- Тражили сте лисицу, наишли сте на вука. Њемачка, САД и њихове колоније су мислиле да су Срби лак плијен. Од земаља које су ратовале против Срба очекивао сам да нас боље познају и више цијене. Силу су показали, али истину нису убили. Више земаља чланица УН нису подржале резолуцију, него што јесу - рекао је Вулин.

Вулин је поручио да је "ово побједа Србије, њених искрених пријатеља и побједа невјероватне упорности и челичне воље предсједника свих Срба Александра Вучића".

- Историја непогрешиво бира ко ће је чинити, а Срби ко ће их водити. За нас Србе ово је дан поноса и дан послије кога треба да своју политику ускладимо са резултатима гласања. Свако нам је рекао шта мисли о нама, ми Срби сами бирамо пријатеље, али нас и непријатељи сами изаберу - поручио је Вулин након изгласавања срамне резолуције о Сребреници у Скупштини Уједињених нација.