latinica  ћирилица
24/05/2024 |  10:01 ⇒ 10:01 | Аутор: СРНА

Станивуковић: Још један непотребан корак у удаљавању народа у БиХ

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је да је усвајањем срамне резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН начињен још један непотребан корак ка удаљавању народа у БиХ, који ће продубити постојећи јаз и отежати суживот којем декларативно теже они који су тај корак и начинили.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

- Захваљујем предсједнику и руководству Србије на снажној борби за истину у којој смо сви заједно учествовали. Наш глас је ипак одјекнуо. Ова борба нас није ослабила, напротив, ујединила нас је и ојачала за све оно што долази - рекао је Станивуковић Срни.

Он је истакао да боли то што они који су највише убијали данас упиру прстом у српски народ, што они који су чинили геноцид над Србима данас им пресуђују.

- Само слога биће пораз врагу. Нека живи Србија, нека живи Република Српска! - поручио је Станивуковић.

Генерална скупштина УН усвојила је јуче антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе, док је 87 било против и уздржано од укупно 193 чланице УН.

Било је више земаља које су биле уздржане и против него за резолуцију о Сребренци, а овај документ, инициран без одлуке Предсједништва БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.