latinica  ћирилица
24/05/2024 |  14:21 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

ККИ Врбас путује у Русију по трофеј у Казањ

Експедиција Кошаркашког клуба инвалида Врба“ у недјељу, 26. маја путује у Казањ гдје ће наступити на престижном турниру кошарке у колицима. Бањалучани ће 28. маја одиграти два сусрета, први у 10 часова против екипе Шанс, а другу од 14 часова када ће им ривал бити домаћин Крила Барсе.
ККИ Врбас - Фото: Уступљена фотографија
ККИ ВрбасФото: Уступљена фотографија

Између ова два сусрета снаге ће одмјерити Крила Барсе и Шанс која долази из Тјумења, града у Русији који је административни центар Тјумењске области.

По заврштеку посљедње утакмице биће обављено свечано проглашење побједника и додјела других признања.

- Идемо са циљем да освојимо трофеј и у руском граду Казању. Тамо нас чекају наши спортски пријатељи из Крила Барсе са којим смо се побратимили када су они прошле године били наши гости. Надам се да их можемо и сада побиједити баш као и другу екипу која је за нас у овом тренутку непознаница. Не идемо у најјачем саставу, али се и поред тога надамо најбољем на овом турниру на који нас је позвао прослављени кошаркаш Андреј Кириленко, данас предсједник Кошаркашке федерације Русије – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник ККИ Врбас.

Бањалучани ће на овом такмичењу учествовати и у баскету 3x3 који је на програму 30. маја.

- Вјерујемо да ћемо бити успјешни и у баскету, као и у такмичењу “пет на пет“. Мотива имамо, уз наш неспорни квалитет и све то гарантује да се можемо као побједници вратити из Русије – саопштила је Биљана Недић, капитен вишеструких шампиона НЛБ лиге и БиХ.

Из Кошаркашког клуба инвалида Врбас захвалили су се предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Радовану Вишковићу, градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу који су пружили потребну помоћ за одлазак на турнир у далеки Казањ.