latinica  ћирилица
24/05/2024 |  14:39 ⇒ 14:40 | Аутор: Телеграф

Ћави добио отказ у Барселони

Барселона је овог петка званично потврдила да Ћави Ернандез више није тренер овог клуба и да је добио отказ.
Ћави Ернандез (Фото: EPA-EFE/Alejandro Garcia) -
Ћави Ернандез (Фото: EPA-EFE/Alejandro Garcia)

Сага око Ћавија коначно се завршава након што су се одлуке око његове судбине неколико пута мијењале претходних мјесеци.

Прво је Ћави сам почетком године поручио да напушта Барселону на љето, а потом је недавно објављено да се предомислио након разговора са челницима клуба и да је одлучио да остане.

Међутим, сапуница се тада наставила. Ђоан Лапорта је замјерио Ћавију поједине изјаве у јавности, те је одлучено да је ипак најбоље да шпански стручњак напусти Блауграну.

Тако је Барселона саопштила да је млади шпански стручњак добио отказ и да неће бити тренер каталонског тима у наредној сезони.

Ћави ће водити Барселону још за викенд у посљедњем колу Ла Лиге на гостовању против Севиље, те ће тиме његов тренерски ангажман у овом клубу бити окончан.

- Предсједник Ђоан Лапорта информисао је Ћавија да неће бити тренер Барселоне наредне сезоне. Његова посљедња утакмица на клупи Барселоне биће у недјељу на гостовању против Севиље. Клуб жели да се захвали Ћавију на тренерском послу и желимо му сву срећу свијета - поручили су са "Ноу Кампа".

Такође, очекује се да ће ускоро бити озваничен долазак новог тренера, а у питању је њемачки стручњак Ханси Флик.

Челници каталонског гиганта већ су све договорили са Фликом, те ће некадашњи тренер Бајерна и бивши њемачки селектор потписати двогодишњи уговор са Барсом.

Флик је наводно имао понуде Манчестер јунајтеда и Челсија, али је Барселона била његов први избор. Чекао је Каталонце и пристао на много нижу плату јер има велику жељу да се окуша као тренер Блаугране.