latinica  ћирилица
25/05/2024 |  15:34 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Епископ Сергије: Живот постао ријалити, па је дозвољено да и Њемачка буде носилац фамозне резолуције

Живот је постао најобичнији ријалити у којем је дозвољено све, чак и то да Њемачка у УН буде предлагач фамозне резолуције о Сребреници, заборављајући колико је починила злочина само у прошлом вијеку, рекао је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије.
Епископ Сергије (Фото: eparhijabihackopetrovacka.org) -
Епископ Сергије (Фото: eparhijabihackopetrovacka.org)

Владика је истакао како Бошњаци ликују поводом те резолуције, а да је уз њих Америка која је бомбардовала муслимански свијет у Ираку, Сирији, Либији, Србе у БиХ, Србију и завађа балканске народа.

- Невино проливену крв Америка покушава сапрати резолуцијом о Сребреници, али мало је то воде за руке крваве до лаката. И баш те крваве руке цјеливају бошњачки политички прваци, чији народ неће отићи да живи у Америку већ ће, као и до сада, остати живјети заједно са Србима - нагласио је епископ Сергије.

Хрватска је, додао, ваљда по инерцији одмах стала уз Њемачку, баш као и 1941. године, наводећи како би, да су живи, Хитлер и Павелић били поносни, јер су њихови насљедници опет стали једни уз друге, и то опет против Срба.

- Уз Србе су остали Руси, Кинези и више од пола слободарског свијета који још нормалност држи у уздама својих руку - истакао је владика.

Према његовим ријечима, док народи на овим просторима сами не схвате да је свјетским силама само стало до њих самих и њихових себичних интереса, ни овдје неће бити боље.

- Вријеме је да се, коначно, окренемо једни другима, да отворено поразговарамо о ономе што нас тишти, раздваја и политички сукобљава, јер боље је и то него да други, преко нас и преко наше крви, бију своје битке и ратују своје ратове - истакао је владика.

Указао је и да је одавно познато да у свијету нема правде за све већ само за неке, а да се истина бездушно гази и да се лаж проглашава истином, што се могло и увјерити протеклих деценија.

Према његовим ријечима, свијет је дубоко огрезао у сопственом лудилу које се покушава представити као нормалност, а неприхватање такве "нормалности" проглашава се лудошћу, објављео је на сајту Епархије бихаћко-петровачке.

- У наше вријеме преокрећу се све вриједности. На позорници свјетског бесрамља, злочинци критикују злочине, жртве постају злочинци а злочинци жртве - рекао је владика.

Владика Сергије дотакао се и Евросонга за који каже да је постао све друго осим фестивала европске музике и да је најтеже погодити ко је мушко, а ко је женско.

- Евросонг је постао парадигма пропасти у коју Европа, та некад стара дама, одавно тоне. Само се чини да је дно предубоко, много дубље него што смо то до јуче могли појмити - оцијенио је епископ Сергије.