latinica  ћирилица
25/05/2024 |  16:55 | Аутор: СРНА

Јоловић: Муслимани неће договор, тешко створити услове за нови суживот

Пуковник у пензији Милан Јоловић Легенда сматра да је због поступака муслиманског руководства у Сарајеву и колективног Запада тешко створити услове за нови суживот на простору БиХ и још теже развијати било какве односе.
Милан Јоловић Легенда - Фото: РТРС
Милан Јоловић ЛегендаФото: РТРС

Јоловић је изјавио Срни данас у Зворнику да је руководство Републике Српске покушавало и да покушава да пружи руку за сарадњу, те да константно тражи договор унутар БиХ без стрнаца и да хоће помирење и суживот, али да муслимани то неће јер нису самостални у одлучивању.

Он је нагласио да је у свему томе очигледно да је циљ колективног Запада да се у БиХ не развијају мир и суживот, него настоји да ствара замрзнути сукоб, што је, каже, њихова пракса да у цијелом свијету изазивају сукобе и нестабилност какву су створили и у БиХ.

- Доношење антисрпске резолуције јесте политичка одлука у којој ни муслимани неће добити никакву сатисфакцију, а историја ће показати да је све то била политичка одлука колективног Запада - рекао је Јоловић, бивши командант Подрињског одреда специјалних снага "Вукови са Дрине".

Јоловић сматра да ће ова резолуција, која је политичка, кроз историју сама себе избрисати, посебно у новој геополитичкој подјели свијета која је неминовна.

- Непрекидним тражењем и наметањем кривице Србима да су одговорни за све и свашта, Бошњаци настоје, не да се Република Српска сама раздружи са њима, него они истискују Српску из БиХ - рекао је Јоловић.