latinica  ћирилица
26/05/2024 |  08:07 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Борачка организација Нови град: Изаћи из заједнице у којој се српски народ сматра геноцидним

Предсједништво Борачке организације из Новог Града сматра да се Република Српска мора мирно раздужити и изаћи из заједнице у којој се српски народ сматра геноцидним.
БОРС -
БОРС

- Поготово то треба учинити зато што су бошњачки политичари, кријући од наших институција, са Њемачком и Руандом, земљама које су у 20. вијеку починиле страшан геноцид, радили на овом документу да би колективно окривили Србе - речено је у Борачкој организацији општине Нови Град.

Траже, како истичу, да се јавно објелодане имена и презимена лица која су по евиденцији ЦИПС-а жива и имају документе, а њихова имена су уклесана на спомен-плоче у Меморијалном центру Поточари.

Кад су у питању пријетње из Амбасаде САД да раздруживање значи и "крај Републике Српске", у Борачкој организацији наглашавају да је то извртање чињеница по ко зна који пут и мијешање у унутрашња питања "државе" која фактички ни не постоји.

- Како назвати државу сувереном ако законе доноси лажни високи предстваник који долази управо из земље која је главни спонзор резолуције о Сребреници? Како назвати државу у којој три странца одлучују у Уставном суду у којем уопште нема српских судија - истичу из Борачке организације.

У овој организацији сматрају да колективни Запад, када се све сагледа, жели са се освети цјелокупном српском народу који је увијек био на страни истине и правде и на страни побједника у оба свјетска рата.

- Желе да се освјете Србији и Републици Српској јер нисмо увели санкције братском руском народу, јер нисмо признали лажну државу Косово и јер имамо братске односе са најмногољуднијом земљом Кином - истичу из Борачке организације.

Напомињу и да је одмах по усвајању резолуције о Сребреници за коју свјетски "чувари мира" тврде да ће допронијети помирењу међу народима у БиХ, по сарајевској чаршији почела харанга на све што је српско, па и на оно што је написано ћирилицом.

- Тако су четрнаестогодишњи дјечак и његова мајка нападнути од сарајевских хулигана само због ћириличког натписа на мајици - кажу у Борачкој.

Због свега наведеног и јер се и након 29 година Дејтонски мировни споразум константно крши одузимањем осовних права Републици Српској, у Борачкој организацији у Новом Граду сматрају да је најбоље да се Република Српска и Федерација БиХ мирно разиђу ради срећније будућности свих народа и грађана.