latinica  ћирилица
26/05/2024 |  13:33 ⇒ 17:15 | Аутор: СРНА

Вучић: У Србији све одјекује од поноса, међу заговорницима резолуције мук

У Србији, послије гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН, одјекује све од поноса и достојанства, док је код оних који су је спремали мук, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић)

Вучић је рекао да се сваки Србин и грађанин Србије осјећа достојанствено, те да је поносан на то што нису успјели да је сруше иако су покушали.

Он је рекао да се по нападима из региона, због његове борбе против ове резолуције, види да је Србија макар нешто успјела.

Вучић је навео да су Срби показали да су, када је тешко, у стању да уједине своју нацију и народ, да покажу да када су јединствени да им не могу ништа.

- Гласали су против нас због специфичности теме и Индонезија и Малезија, Катар Ирак, Турска... , али и опет је мала Србија изашла са 25 гласова више, него сви они заједно. И то вам показује да када смо заједно уједињени, можемо све - рекао је Вучић.

Он је истакао да српски народ и грађани Србије морају да се држе заједно, да свађе нису потребне већ мир и стабилност.

На предизборном митингу у Ваљеву, Вучић је истакао да српску војну индустрију нико више не може да уништи и да ће она напредовати све више у будућности.