latinica  ћирилица
27/05/2024 |  10:13 ⇒ 10:13 | Аутор: РТРС

На подручју Прњавора, Челинца и Котор Вароши санкционисана 32 возача због алкохолисаности

Полицијски службеници Полицијских станица Прњавор, Челинац и Котор Варош, током протеклог викенда, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја, реализовали реализовали су појачану контроле учесника у саобраћају са акцентом на присуство алкохола у организму.
Полиција Српске (Фото: instagram.com/ mup.srpske) -
Полиција Српске (Фото: instagram.com/ mup.srpske)

Полицијски службеници су контролисали и алкотестирали 360 учесника у саобраћају.

- Због утврђене недозвољене количине алкохола у организму санкционисана су 32 возача, колико их је и искључено из саобраћаја. Од укупног броја санкционисаних возача, 16 возача је санкционисано због утврђене количине алкохола у организму од 0,31 до 0,80 г/кг, 10 возача због утврђене количине алкохола од 0,81 до 1,50 г/кг, а пет возача је задржано лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због утврђене количине алкохола у организму преко 1,5 г/кг - саопштила је ПУ Бањалука.

Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисан је један "млади возач", односно возачи млађи од 21 године старости или са мање од три године возачког искуства. Евидентирано је шест осталих прекршаја.

Полицијска управа Бањалука апеловал је на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.