latinica  ћирилица
27/05/2024 |  10:35 ⇒ 10:43 | Аутор: Агенције

Огласило се Тужилаштво о убиству у Београду

Ђ.М. (37), брат потпредсједника Владе Федерације БиХ и министра развоја и предузетништва Војина Мијатовића, претучен је насмрт док је бранио дијете у парку, а за починиоцима се и даље трага.
Полиција Србије (Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Полиција Србије (Фото: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

О цијелом догађају огласило се Више јавно тужилаштво у Београду, наводећи да је дало налог полицији да идентификује учеснике догађаја, који се јуче одиграо на Вождовцу, те прикупи све неопходне податке и обавештења у вези са догађајем

- Осмо одјељење Управе криминалистичке полиције за град Београд обавијестило је дежурног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду да је у улици Драгице Кончар на Вождовцу дошло до физичког сукоба између непознатих лица и Ђ.М. у којем је Ђ.М. задобио повреде главе, након чега је превезен у Ургентни центар, где је убрзо преминуо - наводе у Тужилаштву.

Додају да су наложило обдукцију са токсикологијом Ђ.М. како би се утврдио тачан узрок смрти.

- Тужилаштво ће у сарадњи са полицијом расвијетлити све околности овог догађаја, након чега ће јавност бити обавешена о даљем поступању - наводе у Тужилаштву.

Медији су објавили да је Мијатовић убијен ножем, али се испоставило да се радило о другом догађају који се исти дан одиграо на Карабурми гдје је младић избоден ножем и превезен у Ургентни центар, гдје се и даље налази на лијечењу.