latinica  ћирилица
27/05/2024 |  12:47 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

Кошарац: Бећировић лажима покушава да оправда дипломатски фијаско у Њујорку

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић сада лажима покушава да оправда недавни дипломатски фијаско у Њујорку отуђене групе бошњачког кадра у заједничким институцијама, те поручио да су за такав исход кривци искључиво они и њихова вишедеценијска заблуда да БиХ припада само Бошњацима.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Можете мислити како је чиста и убједљива побједа када Бећировић сваки дан мора убјеђивати јавност да је уопште постигнута - навео је Кошарац поводом најновије Бећировићеве тврдње да је БиХ "убједљиво побиједила" на недавној сједници Генералне скупштине УН и да је то "немогуће оспорити".

Кошарац је за Срну истакао да што се тиче саме резолуције, њени предлагачи и лобисти у БиХ нису поразили никога осим Устав и законе сопствене земље.

- За то им нису криви ни /предсједник Србије Александар/ Вучић, ни /предсједник Републике Српске Милорад/ Додик, ни /српски члан Предсједништва БиХ Жељка/ Цвијановић, нити други који на то упозоравају, већ искључиво они и њихова вишедеценијска заблуда да БиХ припада само Бошњацима и да је ставове бошњачког народа могуће презентовати као званичне и једине релевантне у БиХ - поручио је Кошарац.

Кошарац је навео да Бећировић сада лажима и нападима на Вучића покушава да оправда дипломатски фијаско.

- Бећировић каже да у УН није била спортска утакмица, али је зато његов амбасадор Лагумџија 15 минута након завршетка сједнице резултат гласања прокоментарисао у кошаркашком жаргону. Да ли то значи да је Лагумџија тиме увриједио жртве или је бошњачком кадру чак и то допуштено? - упитао је Кошарац.