latinica  ћирилица
27/05/2024 |  18:51 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Расписан јавни позив за додјелу "Кочићеве награде"

Организациони одбор 59. Кочићевог збора објавио је данас јавни позив за додјелу "Кочићеве награде" за 2024. годину.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Како је наведено у позиву, "Кочићева награда" се додјељује за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике које одликују високе научне, умјетничке и стручне вриједности у духу Кочићевог стваралаштва.

Ова награда се састоји од Повеље и новчане награде, која је ове године повећана на износ од 5.000 КМ.

Кандидата за "Кочићеву награду" могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности, те појединци, уз обавезу да приједлог буде достављен у писаној форми са образложењем.

Приједлози се достављају Одјељењу за друштвене дјелатности Градске управе Града Бањелуке, путем пријемне канцеларије Градске управе - канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком: за додјелу „Кочићеве награде“ за 2024. годину, или путем поште – препоручено, на адресу: Град Бањалука, Градска управа, Одјељење за друштвене дјелатности, Трг српских владара 1, 78 000 Бањалука.

Рок за подношење приједлога је 30. јун 2024. године.

„Кочићева награда“ биће уручена лауреату на свечаној академији која ће бити организована у оквиру овогодишњег „59. Кочићевог збора“.