latinica  ћирилица
27/05/2024 |  21:43 ⇒ 22:17 | Аутор: Агенције

Вучић: Србија је од почетка знала шта је био план Сарајева - покушаће, али биће им веома тешко

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је примијетио да су многи опсjеднути заставом којом се огрнуо у Генералној скупштини Уједињених нација и поручио да је то намјерно урадио, те да ће српску тробојку од сада увијек носити са собом.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg)

Србија је од почетка знала шта је био план Сарајева, те да тамо не могу ни да кажу да су Срби страдали у Казанима, а за Републику Српску пишу "РС" у најбољем случају, рекао је Вучић говорећи о недавно усвојеној резолуцији о наводном геноциду у Сребреници у Генералној скупштини УН.

- Покушаће да иду на ревизију тужбе против Републике Србије, а ја мислим да то није добро за регионалне односе. Добили су резолуцију, а свакога дана кипте од бијеса и на сваком кораку просипају нервозу. Поводом најављене ревизије, тужбе и ратне одштете биће им веома тешко, јер ћемо направити најбоље тимове - казао је Вучић за тв Хепи.

Главни јунак на сједници Генералне скупштине УН је била Србија, додаје Вучић, која је успјела да одоли притисцима и остварила не само респектабилан резултат, већ у тим околностима, немогућ резултат, додао је он.

Указао је на чињеницу да га за све криве, да су толико нервозни да је министар спољних послова у Савјету министара БиХ Елмедин Конаковић дозволио себи да позива на његово убиство.

- Ја сам у Сребреници већ једном био 11. јула. Погнуо сам главу пред спомеником, али не пред каменицама и флашама", рекао је Вучић, одговарајући изјаву Конаковића којом је позвао предсједника Србије у Њујорк, на Генералну скупштину УН 11. јула ове године на, како је рекао, "прво обиљежавање Међународног дана сјећања на геноцид у Сребреници".

Захвалио је Конаковићу на позиву да буде "убијен".

- Ако се на то одазовем, знајте да је за моје убиство крив Елмедин Конаковић - рекао је Вучић.

Конаковић је раније данас рекао да Вучић "може да се огрне српском заставом, а и не мора", те додао да Вучића позива и у Поточаре, као и да му "гарантује безбједност".