latinica  ћирилица
27/05/2024 |  22:22 ⇒ 22:22 | Аутор: Агенције

Вулин: Што почео Бакир, Конаковић би да заврши

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин оцијенио је да би министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић, позивом предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Поточаре, хтио да доврши оно што је Бакир Изетбеговић започео прије девет година.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Александру Вучићу су усташе убиле деду, отац му је избјегао каму у мајчином стомаку, а Александра су покушали да убију у Сребреници. Оно што је у Поточарима прије девет година започео Бакир Изетбеговић сада би да заврши Конаковић - рекао је Вулин у саопштењу.

Према Вулиновим ријечима, Вучић је показао достојанство и храброст пред руљом у Поточарима и нема разлога никоме ништа да доказује.

- Нека Конаковић дође у Братунац и нека докаже да има бар мрву Вучићеве храборости и достојанства. Безбједност међу Србима Конаковићу ја гарантујем, па пошто се свијету обраћа на српском, нека покаже да га и разумије", поручио је Вулин након што је Конаковић позвао Вучића на Генералну скупштину УН у Њујорк 11. јула, као и у Поточаре, уз коментар "да може да се огрне заставом, а и не мора".

Вучић је ову Конаковићеву изјаву оцијенио као позив на његово убиство.